Доступний новий реліз Bitcoin Core 0.15.1

CryptoExplorer         Немає коментарів         Bitcoin Core, гаманець, Bitcoin
680 переглядів
Вихід релізу Bitcoin Core 0.15.1, що пройшов 11 листопада, залишився практично непоміченим, тому, що увага спільноти була прикута до протистояння Bitcoin і Bitcoin Cash. Проте нова версія містить багато позитивних змін.

Істотні зміни Bitcoin Core


Команда Bitcoin Core останнім часом найбільшу увагу приділяє прискоренню первинної синхронізації вузла і оптимізації поширення блоків по мережі. Також, в 0.15.1 були введені заходи безпеки проти форків блокчейну і «неправильної поведінки» пірів.

  • Блоки з ланцюжка з меншою сумарною PoW розглядатися не будуть, що заощадить ресурси вузла. Піри, що поширюють такі блоки, будуть примусово відключатися. Для вихідних з'єднань буде перевірятися максимальна сумарна складність ланцюжка піру, і, якщо вона менша наявної на локальному вузлі, такі піри будуть блокуватися на 20 хвилин з відправкою запиту на синхронізацію заголовків блоків. Якщо пір не зможе надати досить довгий за складністю ланцюжок, він буде відключений. Також будуть проводиться періодичні перевірки підключених пірів.
  • Відключення ліміту розміру блоку. Тепер максимальний розмір блоку буде обмежуватися тільки функцією blockmaxweight, що розраховує «вагу», а не розмір блоку, згідно до специфікації SegWit. Ця функція була введена в версії 0.13.0, в якій була додана підтримка SegWit. Стара функція контролю розміру блоку blockmaxsize залишиться у вигляді необов'язкової опції. В основному це виправлення призначене для майнерів, так як старий метод уповільнював формування блоку.
  • Резервна копія налаштувань GUI. Тепер при кожному очищенні налаштувань графічного інтерфейсу клієнта буде створюватися файл guisettings.ini.bak, за допомогою якого можна буде відновити колишні налаштування.
  • Заборона одночасного завантаження двох файлів гаманців. Раніше можливо було запустити дві копії одного гаманця в одній інсталяції Bitcoin Core, шляхом копіювання файлу wallet.dat. Тепер ця схема працювати не буде.

Зміна команд RPC


Також були змінені деякі команди RPC-інтерфейсу гаманця:

  • З виведення команди getmininginfo була прибрана рядок currentblocksize.
  • Команда dumpwallet більше не перезаписує однойменні файли.
  • Команда backupwallet видаватиме помилку при спробі збереження поверх вихідного файлу
  • Команда listsinceblock видаватиме помилку при неправильному хеші блоку замість відображення всіх транзакцій гаманця.

Також було внесено безліч невеликих виправлень. З повним їх списком можна ознайомитися на bitcoin.org.

У версії 0.15.1 багато користувачів очікували оновлень, пов'язаних з SegWit, в тому числі автоматичне створення адрес решти в форматі SegWit і додавання підтримки технології в графічний інтерфейс. Однак, цього зроблено не було, отже користувачам, які хочуть повноцінно використовувати SegWit, доведеться освоювати raw-транзакції, переходити на інші гаманці або почекати ще кілька місяців.
0
Ledger Nano X - безпечний апаратний гаманець
Шановне товариство!
Якщо Ви виявили помилку, або "мертве" посилання, виділіть проблемний фрагмент мишкою та натисніть CTRL+ENTER.
У діалоговому вікні, що з'явилося, опишіть проблему та надішліть повідомлення Адміністрації ресурсу. Дякуємо!
Схожі публікації:
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Ledger Nano X - безпечний апаратний гаманець
Популярні матеріали
Опитування
Яким гаманцям для зберігання криптовалют Ви надаєте перевагу?